Algemene én persoonlijke startpagina gebruiken

In AllSolutions kun je werken met twee startpagina’s, een algemene landingspagina (home) en een persoonlijke (start)pagina. Dit biedt je de mogelijkheid om je interne gebruikers een intranet-omgeving aan te bieden met snelkoppelingen naar informatie en/of functies. Of externe gebruikers na het inloggen in een portal te laten landen. Daarnaast zijn voor beide groepen gebruikers via de eigen startpagina ook de snelstart van functies, RSS-feeds en persoonlijke rapportages voor de gebruiker beschikbaar.

Algemene landingspagina (home)

Je kunt een featurepagina gebruiken als centrale ‘welkomst’ pagina waarop (externe) gebruikers ‘landen’ in je portal of intranet zodra zij zijn ingelogd. Op deze manier kun je je portal of intranet direct jouw ‘corporate identity’ meegeven.

Via links op de centrale pagina leidt je jouw gebruiker vervolgens snel en gemakkelijk naar de juiste informatie en functies. Zoals bijvoorbeeld de featurepagina waarop je binnen komt in het AllSolutions klantportal.

Met een klik op het logo links boven in de omgeving kan de gebruiker op elk gewenst moment weer naar de centrale homepagina navigeren.

Persoonlijke startpagina

Dit is de bestaande persoonlijke (start)pagina, die via de eigen medewerkersgegevens boven in de metabar bereikbaar is.

Op deze pagina heeft de gebruiker een overzicht van favoriete functies (inclusief snelstart) beschikbaar, kun je RSS-feeds plaatsen en rapportages ‘op maat’ aan jouw gebruikers beschikbaar stellen.

Hoe activeren?

Wil je gaan werken met een centrale landingspagina en je gebruikers daarnaast ook een persoonlijke startpagina aanbieden? Dan kun je deze optie activeren in de Parameters AllSolutions (MZZPAR). In deze functie is in het onderdeel Inloggen het veld Persoonlijke startpagina toestaan naast algemene landingspagina beschikbaar. Je kunt in dit veld ook aangeven naar welke van beide pagina’s deze gebruikers met een klik op het logo linksboven in het scherm terugkeren:

• de centrale landingspagina
  • de persoonlijke startpagina

In de functie Gebruikers (MGEBRU) of Gebruikersprofielen (MGBPRF) kun je in het onderdeel Inloggen in het veld Startpagina de gewenste centrale landingspagina opgeven. Vul je hier niets in, dan is de werking ongewijzigd en komt de gebruiker altijd op de persoonlijke startpagina binnen.

Eigen startpagina instellen per inlogbedrijf