Voorwaarden AllSolutions koppeling met Exchange

AllSolutions biedt een koppeling met Microsoft Exchange, waarbij het mogelijk is om Contactpersonen (relaties), Taken (acties) en Agenda (afspraken) te synchroniseren met MS Outlook.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing om een koppeling tussen AllSolutions en Microsoft Exchange te realiseren:

• De mailserver moet gebruik maken van Exchange 2016 of hoger (met laatste servicepack).
  • De webservices van Exchange moeten beschikbaar zijn voor de buitenwereld op een met HTTPS en OAuth2 beschermde URL. Bijvoorbeeld: https://outlook.office365.com/ews/exchange.asmx
  • Op de mailserver moet een gebruiker aangemaakt zijn met specifieke rechten in de Exchange server. Dit is een gewone gebruiker, zonder administratorrechten en zonder eigen mailbox.
  • Deze gebruiker moet ‘impersonation‘ rechten krijgen. Om de impersonation rechten uit te delen kun je de volgende stappen uitvoeren via het Exchange Admin Center:
    1. 1. Ga naar Roles -> Admin roles
    2. 2. Pas de role Discovery Management aan of voeg een nieuwe Role toe met bijvoorbeeld als naam ‘AllSolutions Impersonation‘.
    3. 3. Zorg dat de volgende permissies zijn toegekend:
      • ApplicationImpersonation
      • Legal Hold
      • Mailbox Search

Zie ook de volgende links:

Exchange-gegevens inrichten in AllSolutions

Hierna kunnen de Exchange-gegevens ingericht worden in AllSolutions. Dit doe je in twee stappen:

1. Exchange-koppeling inrichten
  2. Exchange-koppeling activeren bij je gebruikers