Cursus gebruikersondersteuning

Help je gebruikers weer snel op weg

Hoe komt een vastgelopen gebruiker weer snel aan de slag? Hoe kunnen we een overzicht wat handiger organiseren? Hoe krijg je de gegevens die je nodig hebt, gelijk te zien op je scherm?

Deze vragen worden niet altijd door de applicatiebeheerder opgepakt, maar vaak ook door key-users en/of functioneel beheerders binnen je organisatie. Speciaal voor deze medewerkers is de cursus Gebruikersondersteuning beschikbaar. Daarnaast wordt in deze cursus ook de basis uitgelegd voor het inrichten van een REST API in je omgeving.

Inschrijven

De ééndaagse cursus Gebruikersondersteuning behandelt alle vragen die in het gebruik van AllSolutions naar voren kunnen komen. Je leert binnen een dag verschillende onderdelen van AllSolutions tot in de puntjes kennen. Daarnaast ontvang je een aantal handige tips om je eindgebruikers in hun dagelijks werk te ondersteunen en snel op weg te kunnen helpen.

Na afloop ben je onder andere in staat weergaven aan te passen en schermen te optimaliseren, waardoor je de inrichting van het pakket beter kunt afstemmen op de wensen van je gebruikers. Deze cursus geeft je daarmee ook de basis voor het volgen van de andere trainingen die AllSolutions aanbiedt.

Ga je met een REST API in je omgeving aan de slag? Dan is deze cursus ook prima geschikt om als voorbereiding te volgen.

Het ontsluiten van je databasegegevens via de REST API doe je namelijk via het inrichten van weergaven en instellingen. In deze cursus leer je alles wat je hiervoor nodig hebt.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor key-users en/of functioneel beheerders die binnen je organisatie de eerstelijns vragen van eindgebruikers opvangen. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor medewerkers die met de inrichting van een REST API in je omgeving aan de slag gaan.

Voorkennis

Je bent minimaal key-user voor AllSolutions binnen je organisatie en goed bekend met de basiswerking van AllSolutions ter ondersteuning van je bedrijfsprocessen.

Data

 • dinsdag 14 november 2023
 • dinsdag 23 januari 2024
 • dinsdag 19 maart 2024
 • dinsdag 21 mei 2024
 • dinsdag 2 juli 2024
 • dinsdag 24 september 2024
 • dinsdag 12 november 2024

Locatie

AllSolutions, Helsinkilaan 2, Woerden

Routebeschrijving

Inhoud

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het aanpassen en/of aanmaken van weergaven en het delen hiervan met anderen.
 • Het optimaliseren van schermen, waardoor de inrichting van de applicatie beter aansluit op de wensen van je eindgebruikers. Denk hierbij aan het verbergen van overbodige velden en het toevoegen van een extra uitleg via eigen helpteksten.
 • Het optimaliseren van de invoer van gegevens.
 • Het definiëren en toevoegen van vrije velden voor het vastleggen van extra/eigen gegevens.
 • Het aanpassen en toevoegen van filters.
 • Het toepassen van formules en freeform (filter), waarmee je uitgebreid en zeer gedetailleerd kan zoeken naar gegevens. Je maakt hierbij kennis met de meest gebruikte Progress-statements.
 • Het samenstellen van een icon-based startpagina, waarmee je het gebruiksgemak van je omgeving kunt vergroten.

Je leert binnen één dag verschillende facetten van AllSolutions tot in de puntjes kennen en kunt bovendien gebruik maken van een lunch.

 

Tarief & Inschrijven

De deelnameprijs bedraagt 595 euro per persoon exclusief btw.

De cursussen vinden doorgang onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen (minimaal 3 personen).

We helpen je graag!

Meer weten of advies nodig? Neem contact op met Paola.