Elektronische aangifte via Digipoort

Vanaf 2014 is de Belastingdienst overgegaan op Standard Business Reporting (SBR) voor de btw aangifte en de opgaaf ICP. Wanneer u digitaal aangifte doet met AllSolutions, levert u de btw aangifte en de opgaaf ICP dus via Digipoort aan. Digipoort is het beveiligde digitale kanaal van de overheid. De software van AllSolutions is hierop ingericht, zowel voor het aanleveren van de gegevens via Digipoort als voor het opvragen van de statusinformatie.

Versleuteling via certificaat

Communicatie via Digipoort wordt versleuteld met een certificaat. Hierdoor kan de Belastingdienst herleiden waar de aangifte vandaan komt. Met een dergelijk PKI-certificaat is de informatie die personen en organisaties via internet versturen op een hoog niveau beveiligd. Voor een softwareleverancier is het toegestaan dat zij één (verzamel)certificaat gebruikt voor haar klanten. Dit geldt ook voor AllSolutions.

Gebruikt u de elektronische aangifte vanuit AllSolutions nog niet en wilt u deze gaan gebruiken? Neemt u dan eerst contact op met uw consultant.

Overgang naar Digipoort in AllSolutions

De volledige Digipoort-functionaliteit is beschikbaar vanaf 10 maart 2014, zodra u bent geupgrade naar versie 10.0.06. Om uw aangifte via Digipoort te kunnen versturen zijn een paar handelingen nodig die u na de upgrade zelf uitvoert in uw omgeving. Klik hier voor een uitleg van de te nemen stappen.

Meer informatie kunt u vinden op www.belastingdienst.nl/sbr.

Heeft u verdere vragen? Neemt u dan gerust contact op met ons op.

Deel deze informatie per e-mail

Doorsturen