Genereren Auditfile Financieel

Met de functie Genereren Auditfile Financieel (VADFIN) kunt u een XML Auditfile Financieel genereren, waarmee u gegevens vanuit AllSolutions naar een ander softwarepakket kunt overbrengen. Bijvoorbeeld naar het jaarwerkpakket van de accountant en vandaar uit naar het aangiftepakket van de belastingdienst. 

U heeft de mogelijkheid om de auditfile alléén voor afgesloten boekjaren (t/m periode 99) of ook voor een nog lopend boekjaar te genereren. Dit laatste kan handig zijn bij de interim controle van de accountants. Houd u er dan wel rekening mee dat het voorgaande boekjaar afgesloten moet zijn om de beginbalans gegevens in de auditfile te kunnen meenemen. En de beginbalans kan alleen meegenomen worden in de XML auditfile versie 3.1.

Per boekjaar wordt een overzicht gegenereerd van de historische mutaties van een of meerdere dagboeken en perioden. Dit zijn de mutaties die zijn verwerkt met de functie Verwerken Dagmutaties (VDGAFS). De mutaties worden voorzien van gegevens over de debiteur respectievelijk crediteur en het factuurnummer, wanneer de mutatie hierop betrekking heeft.

Auditfile geeft geen output

Wanneer de auditfile geen output geeft, controleer dan of in de functie Bedrijven/Afdelingen (MBDRAF) de adresgegevens en het btw-nummer (in het onderdeel Algemene gegevens) van het betreffende bedrijf zijn ingevuld. Deze gegevens worden opgenomen in de auditfile. Als deze niet aanwezig zijn, kan de auditfile niet worden gegenereerd.

Deel deze informatie per e-mail

Doorsturen