Velden Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) aangepast

Per 1 januari 2016 is het niet meer mogelijk om rechtstreeks bedragen te storten op de zogenoemde WKA-depots bij de Belastingdienst (ook wel g-rekening genoemd). In de Parameters Grootboek (MGBPAR) zijn daarom in het onderdeel Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) de velden Aansluitnummer bedrijfsvereniging en Inschrijfnummer bedrijfsvereniging verwijderd. Tevens zijn hierbij de velden Geblokkeerd bankrekeningnummer, Geblokkeerd girorekeningnummer en Naam bankinstelling komen te vervallen, omdat de informatie van de gebruikte geblokkeerde rekeningnummers inmiddels wordt vastgelegd in de velden voor IBAN en BIC.

Ook in de functie Crediteuren (MKRDST) zijn in het onderdeel Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) de velden Aansluitnummer bedrijfsvereniging en Inschrijfnummer bedrijfsvereniging verwijderd. En ook hier zijn de velden Geblokkeerd bankrekeningnummer, Geblokkeerd girorekeningnummer en Naam bankinstelling komen te vervallen, omdat de informatie van de gebruikte geblokkeerde rekeningnummers inmiddels wordt vastgelegd in de velden voor IBAN en BIC.

Verder wordt in dit onderdeel voortaan gewerkt met zogenaamde dynamische velden. Dit houdt in dat de velden die van toepassing zijn voor de WKA alleen in het scherm worden getoond, wanneer de WKA bij de crediteur is geactiveerd. Op deze manier ziet de gebruiker alleen velden op het scherm die voor de crediteur van toepassing zijn.

Belangrijk: In AllSolutions is het mogelijk velden flexibel voor andere doeleinden in te richten. Mocht dit in uw omgeving het geval zijn met bovengenoemde vervallen velden, neemt u dan contact met ons op. Dit om te voorkomen dat bij de upgrade onverhoopt informatie uit deze velden verloren gaat.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 11.0.06