Uitvoeren van verwerkingsfuncties op elkaar laten wachten

Het komt incidenteel voor dat verwerkingsfuncties die mogelijk dezelfde gegevens gebruiken, gelijktijdig worden uitgevoerd. Daarom is bij de Functies (MFUNCT) nu het veld Exclusief uitvoeren toegevoegd. Met deze instelling geef je aan dat de functie eerst volledig moet zijn uitgevoerd voordat een volgende verwerkingsfunctie (die ook de instelling ‘exclusief uitvoeren’ heeft) mag worden gestart. Automatisch wordt de volgende functie dan pas in behandeling genomen, wanneer de eerste functie is afgerond. Met deze instelling kun je mogelijke conflicten voorkomen.

Bij de upgrade wordt de nieuwe instelling automatisch bij alle verwerkingsfuncties (waarvan de verkorte code begint met een ‘v’) geactiveerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwerken van facturen, het verwerken van uren en het verwerken van de dagmutaties.

Goed om te weten: Deze instelling is alleen van toepassing bij verwerkingsfuncties van het type Report. En het wachten op volledige uitvoering vindt dus alleen plaats als bij beide functies de instelling op exclusief uitvoeren is geactiveerd. Omdat de verwerkingen op elkaar wachten kan het eventueel wat langer duren voordat de opdrachten zijn afgehandeld.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 20.0.04