Teksten zonder vertaling verwijderen

AllSolutions wordt standaard uitgeleverd met Nederlands en Engels als systeemtaal. Via de functie Talen (MTALEN) kun je eventueel een vertaling aanpassen of een vertaling voor een andere taal toevoegen. 

Ook kun je op deze manier de Nederlandse teksten gemakkelijk ‘vertalen’ naar het eigen vakjargon. In de praktijk blijkt dat voor slechts een (klein) deel van de Nederlandse teksten een eigen vertaling wordt vastgelegd. Terwijl via de functie Genereren Lijst Te Vertalen Teksten (VTALEN) voor alle aanwezige labels en meldingsteksten een ‘vertaalrecord’ wordt gegenereerd. 

De aanwezigheid van tekstrecords zonder vertaling heeft een nadelig invloed op de performance. Daarom is in deze versie de actie Teksten zonder vertaling verwijderen toegevoegd. Deze actie kun je gebruiken om de records waarvoor je geen vertaling vastlegt, uit het systeem te verwijderen. Dit komt de performance van de omgeving ten goede. We raden dan ook aan om na de upgrade in de functie Talen via de shortcut Vertalingen de omgeving op de aanwezigheid van niet vertaalde records te controleren en deze zo nodig te verwijderen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.05