Systeemvariabelen beschikbaar bij suggest-definities

Met de functie Suggest-definities (MSUGGE) kunt u de instellingen van de suggest-functionaliteit onderhouden. Dit zijn de suggesties die bij het invullen van een veld worden getoond. De suggest-definities worden standaard door AllSolutions uitgeleverd. Wanneer u wilt dat een suggest op een bepaalde plek anders werkt, kunt u dit met deze functie inregelen.

Vanaf deze versie kunt u in de suggest-definities een koppeling maken naar een extra tabel. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat informatie uit een bijbehorende tabel in de suggest wordt getoond. Of dat de suggest alleen de records uit de gekoppelde tabel toont. Hiermee kunt u bijvoorbeeld bij de suggest op projecten ook de naam van de bijbehorende debiteur laten tonen (door een koppeling met de debiteurentabel). Of in de weekstaat van een medewerker ervoor zorgen dat de suggest alleen de activiteiten toont waarvoor de medewerker is geautoriseerd (via een koppeling met de ab07: de autorisatietabel van medewerkers en activiteiten).

De informatie uit de extra tabel kunt u alleen aanvullend in de suggest laten opnemen. U kunt dus niet zoeken op de velden uit de gekoppelde tabel. Als u bijvoorbeeld bij de suggest op een project de naam van de debiteur hebt toegevoegd, kunt u de projecten niet op basis van de debiteurnaam zoeken.

Wij raden u aan eventuele toevoegingen en aanpassingen in de suggest-definities altijd met uw consultant af te stemmen, zodat de koppeling op een efficiƫnte manier via de juiste indexen wordt gelegd.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 11.0.03