Synchronisatie normjaartaak en verlofbudgetten

In deze versie is het mogelijk gemaakt om de normjaartaakgegevens en verlofbudgetten van Medewerkers (MPERSO) automatisch te kunnen synchroniseren. Deze synchronisatie kunt u bij de Planningsjaren (MPLNJR) activeren. Wanneer u hiervoor kiest, gaat u de verlofbudgetten vanuit het formulier met normjaartaakgegevens beheren.

In geval van automatische synchronisatie verschijnen de volgende velden automatisch in het formulier met de normjaartaakgegevens:

  • ‘Saldo verlof vorig jaar’
  • ‘Verlof uit overwerk’ (indien van toepassing)

Beide velden worden automatisch door het systeem bepaald en kunt u dan ook niet handmatig te wijzigen.

Belangrijk! Voordat de synchronisatie daadwerkelijk wordt geactiveerd, raden wij u aan om eerst de verlofgegevens bij de normjaartaak van alle medewerkers te controleren en eventueel aan te passen conform de verlofbudgetten. Zodra u de synchronisatie aan zet, worden de normjaartaakgegevens leidend, dus het is belangrijk dat u hier de juiste gegevens heeft vastgelegd. Zodra u de verlofaantallen bij de normjaartaak en de verlofbudgetten handmatig heeft gesynchroniseerd, kunt u de synchronisatie voor het betreffende (plannings)jaar activeren. Direct daarna kunt u met de functie Verwerken Planningsjaren (VPLNJR) de verlofgegevens eenmalig intellen. 

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 10.0.06