Standaardrapportages voor performance analyses toegevoegd

Om sneller en eenvoudiger performanceanalyses te kunnen uitvoeren zijn er vanaf deze versie voor een aantal aandachtsgebieden nieuwe standaardrapportages/snapshots beschikbaar. Met deze rapportages kun je vrij eenvoudig zien waar in de omgeving zich mogelijk issues kunnen voordoen. Dit geeft niet alleen AllSolutions maar ook jullie zelf meer inzicht in de performance van jullie omgeving.

De nieuwe rapportages zijn beschikbaar in de volgende functies:

  • In de Performance Monitor (IPERFO) zijn drie weergaven met bijbehorende rapportages aan de standaard weergaveset toegevoegd (zie ook het onderdeel Logging eerder in deze release notes).
  • In de Performance Historie (IPERHS) is de standaardrapportage Gemiddelde performancetijden per dag toegevoegd (bij de standaard weergaveset).
  • Bij de Monitoring Databasetabellen (Historie) (ITBHIS) zijn 4 standaardrapportages toegevoegd aan de weergave Tabel (van de standaard weergaveset).

Tijdens de upgrade worden de nieuwe rapportages automatisch aan de genoemde browsers toegevoegd. Na de upgrade kun je de rapportages (al dan niet met een specifieke filterinstelling) direct vanuit de aangegeven weergave starten.

Performance rapportages laden op standaard pagina
Je kunt ook ervoor kiezen de nieuwe rapportages op een standaardpagina te laden, die automatisch wordt bijgewerkt. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  1. Ga naar de functie Snapshots (MSNAPS) en klik hier op de actie Standaard snapshots laden. Met deze actie worden de standaard rapportages binnengehaald. Deze zijn dan nog niet actief. Eventueel kun je de gewenste snapshots zelf activeren (maar dit hoeft niet).
  2. Ga hierna naar de functie Pagina’s (MPAGIN) en klik hier op de actie Standaard pagina’s laden. Met deze actie wordt een standaard featurepagina met Performancestatistieken AllSolutions aangemaakt. Op deze pagina zijn de diverse standaard snapshots/rapportages opgenomen.

De snapshots staan dan nog op niet-actief en tonen dus geen grafiek. Met het Bijwerken-knopje bij de rapportage op de pagina kun je de snapshot alsnog uitvoeren en de grafiek genereren.

Het is ook mogelijk om standaardsnapshots automatisch te laten uitvoeren en bijwerken. De gewenste frequentie kun je bij de Snapshots (MSNAPS) zelf instellen. (Het is aan te raden om het uitvoeren van de snapshots buiten kantoortijden te schedulen.)

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.08