Snel en gemakkelijk debiteuren omzetten naar efacturatie via eVerbinding

Wanneer je elektronisch wilt factureren via eVerbinding geef je dit onder andere aan bij de debiteur (MDEBST). Hierbij geef je ook aan op welk ID je de match met de debiteur in eVerbinding wilt maken.

Als je een groot aantal debiteuren in je systeem hebt, wil je deze natuurlijk de instelling voor het elektronisch factureren snel en gemakkelijk kunnen omzetten op efacturatie via eVerbinding. Daarom is in deze versie de nieuwe functie Wijzigen Verzendformaat Debiteuren naar eVerbinding (VCDEVB) toegevoegd.

Als je deze functie start, wordt allereerst gecontroleerd of de debiteuren gevonden kunnen worden in het netwerk van eVerbinding. Dit gebeurt op basis van de volgende drie velden:

  • Nummer Kamer van Koophandel
  • IBAN-nummer
  • Btw-nummer

Als er een match is, wordt bij de debiteur (MDEBST) de instelling van het veld Verzendformaat elektronische factuur omgezet naar ‘eVerbinding’.

En de instelling van het veld Koppelen met eVerbinding o.b.v. wordt omgezet naar de waarde waarop de debiteur in het netwerk van eVerbinding gevonden is.

Goed om te weten: Als je elektronisch factureert aan overheidsinstanties, dan wordt door hen vereist dat je op basis van het Organisatie-Identicatienummer (OIN) factureert. Nadat je de omzetting naar eVerbinding hebt uitgevoerd is het dan ook handig om je debiteurenbestand nog even na te lopen. Bij overheidsinstanties die het OIN-nummer vereisen, zul je de instelling van het koppelveld handmatig moeten omzetten naar OIN-nummer. Er opent dan een nieuw veld waarin je het bijbehorende OIN-nummer van de debiteur kunt invullen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 21.0.10