Snapshot/rapportage ook op tekstpagina met conditie tonen

In de omgeving kun je snapshots/rapportages inrichten en deze met een bepaalde conditie op de startpagina van de gebruiker opnemen. Een rapportage van ontbrekende weekstaten kun je dan één keer laten genereren voor het gehele bedrijf, waarbij op de startpagina van de gebruiker alleen de eigen gegevens c.q. alleen de eigen ontbrekende weekstaten worden getoond.

Vanaf deze versie is het ook mogelijk om snapshots/rapportages met een conditie op een tekstpagina op te nemen. In het formulier van de Snapshots (MSNAPS) is hiervoor in het onderdeel Start- en tekstpagina het veld Snapshot ook met conditie tonen op tekstpagina toegevoegd. Op deze manier is het gemakkelijker om via tekstpagina’s een dashboard in AllSolutions in te richten en voor elke (groep van) gebruiker(s) de juiste informatie te ontsluiten. Daarnaast kan hiermee het aantal te draaien snapshots beperkt blijven, wat de performance van het systeem ten goede komt.

Goed om te weten: Je kunt alleen een snapshot met conditie op een tekst- of featurepagina laten tonen als deze rapportage ook op de persoonlijke startpagina van de gebruiker is opgenomen. Bij het uitvoeren van de snapshots wordt namelijk alleen voor die gebruikers een ‘eigen rapportage’ klaargezet. Voor de gebruikers waarbij het snapshot niet op de persoonlijke startpagina staat, wordt geen persoonlijke rapportage aangemaakt en wordt dus de totale rapportage op de pagina getoond.

Hierbij wil je natuurlijk voorkomen dat gebruikers de rapportage van de persoonlijke startpagina verwijderen. Hiervoor is bij het gebruikersprofiel (MGBPRF) en bij de gebruikers (MGEBRU) via de shortcut (Initiële) startpagina het veld ‘Gebruiker mag onderdeel verwijderen‘ aanwezig. Dit veld staat onderaan het formulier wanneer je een snapshot toevoegt aan een initiële startpagina of wanneer je deze bewerkt. Als je dit veld niet aanvinkt, dan heeft de gebruiker dus geen mogelijkheid om de rapportage van zijn persoonlijke startpagina te verwijderen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.03