Notificatie-functie uitgebreid

Via de ‘notifier’ in de metabar boven in het scherm blijft u op de hoogte van nieuwe berichten en reacties die aan u zijn gestuurd. Of in sociale groepen waarvan u onderdeel uitmaakt. In deze notificatie worden voortaan alleen de nieuwe ongelezen berichten geteld (en niet meer de ontvangen waarderingen).

In het pulldown-menu wordt een korte preview van de eerste vijf berichten op het prikbord weergegeven. Ongelezen berichten hebben hier voortaan een grijze achtergrond; gelezen berichten worden met een witte achtergrond getoond.

Verder zijn er twee extra opties toegevoegd aan het pulldown-menu van de notifier: Ongelezen berichten en Op te volgen berichten.

Via een klik op een van deze opties start u uw persoonlijke prikbord waarbij direct het filter geactiveerd is op respectievelijk alle Ongelezen berichten of alle Op te volgen berichten. Wanneer u kiest voor Ongelezen berichten is automatisch dit filter op het prikbord geactiveerd. U kunt vervolgens zelf handmatig aangeven welke berichten u als gelezen wilt markeren.

Voorheen werden alle berichten automatisch als gelezen aangemerkt zodra de notifier werd aangeklikt. Ook de berichten die u misschien nog niet bekeken had. Hierdoor werden in de praktijk regelmatig (nieuwe) berichten gemist. Daarom is ervoor gekozen om de gebruiker zelf aan te laten geven of een bericht gelezen is. Met de actieknop Markeer alle berichten als gelezen kunt u de status van alle berichten eventueel in een keer naar ‘gelezen’ omzetten.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 11.0.07