Nieuwe functie voor het inzien van ‘Prijsherkomstcodes’

Bij de artikelen (MARTIK), activiteiten (MAKTIV) en kostencomponenten (MKSTKO) is het mogelijk om prijs- en kortingsafspraken vast te leggen (bij gebruik van de modules Logistiek en Service en Onderhoud). Prijsgroepen worden gebruikt in diverse functies om de verkoopprijs vast te leggen en/of te bepalen. Tevens kun je met behulp van prijsgroepen snel en gemakkelijk prijswijzigingen doorvoeren voor meerdere activiteiten en kostencomponenten tegelijk.

In deze versie is de nieuwe functie Prijsherkomstcodes (MPHOMS) toegevoegd. In deze functie kun je – ter informatie – de diverse prijsherkomstcodes inzien. Een prijsherkomst geeft aan hoe de prijs in een orderregel tot stand is gekomen, bijvoorbeeld via een staffelcode bij het artikel voor een bepaalde debiteur. Voorheen werden alleen de door het systeem gegenereerde prijsherkomstcodes op diverse plekken in het systeem getoond. In de nieuwe functie heeft elke prijsherkomstcode nu ook een leesbare omschrijving meegekregen. Op deze manier is de herkomst voortaan ook in een centrale, overkoepelende browser beschikbaar en in te zien.

Goed om te weten: Op de plekken waar de prijsherkomst wordt getoond, wordt nu ook de omschrijving gebruikt van de prijsherkomstcode zoals deze in de nieuwe functie is opgenomen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.11