Nieuw! Projectthema’s vastleggen bij projecten (NGO’s)

NGO’s werken bij het uitvoeren van projecten vaak volgens thema’s. En dan wil je graag weten hoeveel een project bijvoorbeeld bijdraagt bij aan het thema ‘Economic Empowerment’. Of in welke mate bevordert een project het thema ‘Sustainable Food’ bevordert. Om dit ook in AllSolutions te registreren kun je vanaf deze versie een of meerdere projectthema’s bij een project vastleggen.

Als je projectthema’s bij projecten wilt registreren, is de eerste stap het activeren van deze nieuwe optie in de Parameters Projecten (MPRPAR). Hier kun je in het onderdeel Algemeen de nieuwe instelling Projectthema’s vastleggen aanvinken. De volgende stap is het vastleggen van de projectthema’s, waarmee je werkt. Deze leg je vast in de nieuwe functie Projectthema’s (MPRTHE).

Als dit is ingericht, dan kun je bij het invoeren of bewerken van een project (MPROJE) direct het gewenste thema selecteren in het veld Projectthema (in het onderdeel Gerelateerde gegevens). Bij het opslaan wordt dan automatisch geregistreerd dat het project voor 100% binnen het geselecteerde thema valt.

Wil je meerdere thema’s bij een project vastleggen? Dan kan dit vanuit de Projecten (MPROJE) via de shortcut Projectthema’s. Hier kun je meerdere thema’s aan het project toevoegen. Per thema geef je aan voor hoeveel procent het project een bijdrage levert aan de opgegeven thema’s. De percentages kun je op een later moment eventueel nog wijzigen. Het scherm beschikt over een edit-button vooraan de regel, waarmee je snel en gemakkelijk de percentages kunt aanpassen:

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.14