Nieuw! Logging van verzonden e-mails

In het kader van de digitale transformatie worden gegevens (opdrachtbevestigingen, facturen, etc.) meer en meer digitaal vanuit AllSolutions naar uw klanten en/of leveranciers verstuurd. Daarom is vanaf deze versie logging op het verzenden van e-mails toegevoegd. Met de nieuwe functie Informatie Verzonden E-mails (IVRZEM) heeft u inzicht in alle e-mails die vanuit het systeem zijn verstuurd. Op deze manier kunt u zelf gemakkelijk controleren of een e-mail daadwerkelijk is verzonden. De nieuwe functie geeft overigens alleen informatie over de verzending van de e-mails. Het bericht zelf en de eventuele bijlagen worden hierbij niet gearchiveerd. Via het filter kunt u onder andere zoeken op het onderwerp van de e-mail en/of op het e-mailadres waarnaar het bericht verzonden is.

In de Parameters AllSolutions (MZZPAR) kunt u in het onderdeel Mailen in het nieuwe veld Aantal dagen bewaren e-maillogging aangeven hoe lang u de verzendgegevens wilt bewaren. Gegevens die ouder zijn, worden in de nachtelijke verwerking automatisch verwijderd. Vult u hier ‘0’ als aantal in, dan worden de bestanden niet verwijderd. 
Verstuurd u e-mail mailings direct vanuit AllSolutions? Dan is het aan te raden de logging van de verzendgegevens tot een bepaalde periode te beperken. Ook de verzendinformatie van deze e-mails wordt namelijk in de nieuwe functie gelogd.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 11.0.09