Nieuw: Gebruik van buffertabellen en extra tabellen mogelijk in formulekolommen in de weergave

In eigen weergaven kunt u zelf (formule)kolommen toevoegen, waarbij de inhoud van de kolom wordt bepaald door een zelf gedefinieerde formule. Naast reguliere berekeningen (zoals optellen, aftrekken en vermenigvuldigen) kunt u in de formule ook gebruik maken van enkele speciale routines. 

Bij het opnemen van een formule kunt u voortaan ook gebruik maken van buffertabellen. Buffertabellen geven u de mogelijkheid om een al in de weergave aanwezige tabel nog een keer te koppelen. Een buffernaam begint altijd met een ‘b’ en eindigt met een ‘-‘. Voorbeelden van toegestane buffernamen: b-mo01, b1-mo01 of b50-mo01. Als u gebruik maakt van een buffer neemt u deze ook op in de koppeling die u in de syntax gebruikt.

Daarnaast kunt u niet alleen velden opnemen uit tabellen die in de gedefinieerde query van de weergave worden gebruikt, maar ook van tabellen die via de extra tabellen aan de weergave zijn gekoppeld. De extra tabellen hoeven overigens niet altijd aanwezig te zijn in de weergave. In de formule maakt u dan gebruik van de volgende speciale uitvraging: if avail then (…) else (…)

Wanneer u formulekolommen aan een weergave wilt toevoegen, kunt u gebruik maken van de uitgebreide helpteksten in de browser.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 11.0.06