Nieuw: Documenten via sjablonenset genereren

Met behulp van Sjablonen (MSJABL) kunt u bij diverse entiteiten standaard documenten genereren. In de praktijk wordt per entiteit vaak dezelfde standaard set van sjablonen gebruikt, bijvoorbeeld om een dossier op te bouwen. Daarnaast archiveert een groot aantal van onze klanten de gegenereerde documenten bij voorkeur per type in dezelfde documentenmap.

Vanaf deze versie kunt u Sjablonensets (MSJSET) definiëren, waarmee u meerdere sjablonen bij elkaar kunt clusteren. Daarnaast kunt u hiermee gericht aansturen in welke map en submap de uiteindelijke documenten automatisch worden gearchiveerd. Bij de sjablonenset geeft u aan bij welke entiteit u de set wilt gebruiken. Via de shortcut koppelt u één of meerdere Sjablonen (MSJABL), waarbij u per sjabloon aangeeft in welke map en submap u de documenten wilt laten opslaan.

Bij het genereren van een document bij een bepaalde entiteit kan de gebruiker aangeven of hij het document via een sjabloonset wil genereren. Kiest hij voor een sjablonenset, dan krijgt hij bij het volgende veld alleen de sjablonen aangeboden die in deze set zijn opgenomen. De gebruiker hoeft hierbij niet meer aan te geven in welke (sub)map hij het document wil opslaan. Dit wordt dan automatisch bepaald op basis van het geselecteerde sjabloon uit de sjablonenset.

Dit werkt overigens alleen wanneer u bij een entiteit minimaal één sjabloonset definieert.

Let op! Met de komst van de nieuwe functie voor sjablonensets zijn de controles op de aanwezige entiteiten bij de sjablonen aangescherpt. Voorheen was het mogelijk om ook in bijbehorende functies sjablonen te genereren als het sjabloon op het ‘hoogste niveau’ maar aan de entiteit was gekoppeld. (Zo kon een document bijvoorbeeld ook vanuit de hulpvragen of behandelingen worden gegenereerd als het sjabloon aan de entiteit ‘dossiers’ was gekoppeld.) Vanaf versie 10.0.17 is dit echter niet meer mogelijk. Daarom adviseren wij u bij de upgrade uw sjablonen hierop na te lopen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 10.0.17