Nieuw! Cursussen aanbieden met verschillende onderdelen

In deze versie is het mogelijk geworden om bij cursussen verschillende onderdelen vast te leggen. Dit geeft je meer mogelijkheden om cursussen uit diverse onderdelen of dagdelen samen te stellen, al dan niet op basis van een prijsopbouw op maat, op basis van inschrijving per onderdeel.

Bij de Parameters Projecten (MPRPAR) kun je in het onderdeel Algemeen met het veld Cursusonderdelen vastleggen instellen of je van deze nieuwe optie gebruik wilt maken. Als je dit veld activeert, wordt ook de nieuwe shortcut Cursusonderdelen zichtbaar in de browsers Cursussen (MCURSU), Subprojecten (MPRSUB) en Subprojecten die je benadert via de Projecten (MPROJE). Je kunt maximaal 20 cursusonderdelen invoeren.

Bedragbepaling per cursus of per cursusonderdeel mogelijk

Bij de Cursussen (MCURSU) kun je in het nieuwe veld Bedragbepaling (in het onderdeel Cursusprijs en orderinformatie) aangeven hoe je het bedrag van de cursus wilt opbouwen. Wil je een totaalbedrag per cursus invullen? Of wil je het tarief van de cursus laten bepalen op basis van de cursusonderdelen waarvoor de deelnemer zich inschrijft?

Definiëren van cursusonderdelen

Via de shortcut Cursusonderdelen kun je de cursusonderdelen dan verder definiëren. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende veldtypen:

  • Checkbox: dit is een veld dat je kunt aanvinken (veld is aan of uit)
  • Combobox: dit is een veld met meerdere waarden, waarbij een waarde gekozen kan worden
  • Numeriek veld: een veld waarin je een aantal kunt registeren.

Kies je voor een combobox, dan kun je in het veld Formaat de waarden van de combobox als volgt opgeven:

  • 1,waarde a,2,waarde b,3,waarde 3

Op de plek van ‘waarde x’ vul je dan in welke waarde je achtereenvolgens in het veld wilt laten tonen. Zorg er verder voor dat er geen spaties staan tussen het volgnummer en de waarde.

Als je bij de cursus bedragbepaling per cursusonderdeel hebt aangegeven, kun je per onderdeel een tarief vastleggen. Verder kun je ook nog aangeven of een deelnemer een veld verplicht moet invullen.

(Bij de Parameters Projecten (MPRPAR) kun je overigens in het onderdeel Online aanmelding cursussen – algemeen instellen of je de cursusbedragen inclusief of exclusief btw wilt vastleggen. Bij het aanmaken van een nieuwe cursus wordt deze instelling overgenomen.)

Inzicht in de deelnemers en de bijbehorende prijsopbouw

Bij de Online Cursusaanmeldingen (MCAANM) kun je per deelnemer zien voor welke onderdelen deze zich heeft ingeschreven. Wanneer je gekozen hebt voor bedragbepaling per cursusonderdeel kun je hier ook gelijk terugzien hoe het deelnamebedrag is opgebouwd. (Belangrijk om te weten is dat je de tariefinformatie in het veld Prijsopbouw hier niet kunt aanpassen. De prijsopbouw wordt hier alleen ter informatie getoond. Deze wordt bij het opslaan automatisch bepaald op basis van de vastgelegde gegevens.)

Als de online aanmeldingen zijn verwerkt, kun je vanuit de browser met cursusonderdelen inzien welke deelnemers zich per onderdeel hebben ingeschreven (via de shortcut Deelnemers). En als je vanuit de cursus naar de Deelnemers gaat, heb je hier via een nieuwe shortcut Prijsopbouw direct inzicht in de bedragbepaling voor de deelnemer.

Cursusonderdelen afdrukken op deelnamebevestiging

Bij gebruik van de functie Afdrukken Deelnamebevestigingen Open Inschrijving (VDEELB) kun je de cursusonderdelen ook op de deelnamebevestiging laten afdrukken. Hiervoor zijn de nieuwe blokken 2 t/m 5 toegevoegd in het (standaard) AUTO-sjabloon.

Belangrijk! Wanneer je een eigen sjabloon (klantversie) voor de deelnamebevestiging gebruikt, worden de nieuwe blokken niet automatisch in dit sjabloon opgenomen. Deze kun je zelf na de upgrade toevoegen. Eventueel kan jullie consultant je hierbij ondersteunen.

Ook beschikbaar bij standaardprojecten

Werk je voor het vastleggen van cursussen met standaardprojecten? Dan kun je vanaf deze versie ook bij standaardprojecten cursusonderdelen vastleggen (afhankelijk van de instelling in de projectparameters). Op deze manier kun je op basis van een standaardproject snel een gemakkelijk een cursus inclusief alle cursusonderdelen aanmaken.

Afdrukken cursusonderdelen op de (concept)factuur

Je kunt de cursusonderdelen natuurlijk ook op de (concept)factuur laten afdrukken. Hiervoor zijn de nieuwe blokken 32 t/m 35 toegevoegd in het (standaard) AUTO-sjabloon.

Belangrijk! Wanneer je een eigen sjabloon (klantversie) voor de cursusfactuur gebruikt, worden de nieuwe blokken niet automatisch in dit sjabloon opgenomen. Deze kun je zelf na de upgrade toevoegen. Eventueel kan jullie consultant je hierbij ondersteunen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.02