Nieuw! Cursus laten betalen door werkgever

Bij online inschrijvingen voor cursussen is het nu mogelijk om deze door de werkgever te laten betalen. In de Parameters Projecten (MPRPAR) is in het onderdeel Online aanmelding cursussen – algemeen het veld Werkgever bij online cursusaanmelding vastleggen toegevoegd. Als je dit veld activeert, kun je bij het online inschrijven op een cursus aangeven dat je werkgever de cursus betaalt. En de gegevens van je werkgever invoeren.

In de functie Online Cursusaanmeldingen (MCAANM) controleer je de aanmelding en de gegevens van de werkgever. Met het nieuwe veld Koppelen werkgever aan relatie in het onderdeel Relatie geef je hierbij aan of je voor de werkgever een nieuwe relatie wilt aanmaken. Is de werkgever al aanwezig in je relatie bestand? Dan kun je de gegevens door het invullen van het relatienummer koppelen aan deze bestaande relatie en debiteur.

Bij de verwerking van de online cursusaanmelding wordt de werkgever vervolgens als debiteur bij de deelnemer vastgelegd.

Een aantal klanten heeft aanpassingen op de online cursusaanmeldingen. Als dit bij jullie het geval is, dan adviseren we je om de werking van deze functie tijdens de acceptatiecheck te controleren.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 20.0.02