Nieuw! Bij openstaande post betalingsregeling met debiteur vastleggen

Bij de Openstaande posten (Debiteuren) (MWZOPD) is de shortcut Betalingsschema toegevoegd. Via deze shortcut kun je een betalingsschema vastleggen, bijvoorbeeld wanneer er met de debiteur een aparte regeling voor de betaling van de factuur is afgesproken. Daarbij heb je de mogelijkheid om via de actie Betalingsschema genereren gemakkelijk en snel een initieel schema aan te maken op basis van een aantal in te geven termijnen (weken of maanden). En daarna eventueel nog wijzigingen aanbrengen.

Het is overigens alleen mogelijk om een betalingsschema voor een factuur te genereren als het een openstaand saldo groter dan nul is. Bij het genereren van aanmaningen wordt met de aanwezigheid van een betalingsschema rekening gehouden.

De nieuwe shortcut is ook beschikbaar wanneer je vanuit een debiteur (MDEBST) afdaalt naar de bijbehorende facturen. Eventueel kun je de (bestaande) shortcut Notities gebruiken om bij de openstaande post de afspraken over de betalingsregeling vastleggen en zo gemakkelijke een historie op te bouwen.

In de browser met openstaande posten is verder de kolom Betalingsschema aanwezig toegevoegd. Deze kolom wordt initieel niet getoond. Na de upgrade kun je deze eventueel zelf aan de gewenste weergave(s) toevoegen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.06