Nieuw! Aanmaakopties apart autoriseren

In diverse functies heb je via de plus-knop de extra optie om te kiezen welk type gegevens je wilt toevoegen, bijvoorbeeld bij de verplichtingen, in het algemeen boekingsprogramma of bij de relaties. Vanaf nu is het mogelijk om deze ‘aanmaakopties’ apart te autoriseren. Op deze manier kun je gericht per gebruikersgroep aangeven over welke aanmaakopties de gebruikers in de gebruikersgroep mogen beschikken. Dit regel je in via de browserautorisatie.

Vanuit een functie kun je via de actie Autorisatie in het onderdeel Applicatiebeheer eventueel een browserautorisatie instellen. Hiermee bepaal je onder andere welke specifieke acties/shortcuts de leden van een gebruikersgroep in de betreffende functie tot hun beschikking hebben.

In het formulier voor het toekennen van de browserautorisatie is het onderdeel Autorisatie aanmaken toegevoegd. In dit nieuwe onderdeel worden de in de functie beschikbare aanmaakopties getoond (alleen als er in de functie meerdere aanmaakopties aanwezig zijn.) Dit geeft je de mogelijkheid om aanmaakopties die voor de gebruiker niet van toepassing zijn, gemakkelijk uit het scherm verbergen. Op deze manier wordt het scherm voor de eindgebruiker eenvoudiger en overzichtelijker.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.01