Kringen (AllSolutions10 user interface)

Werkt u al met de nieuwe AllSolutions10 user interface? Dan is in AllSolutions10 is het nieuwe onderdeel Kringen voor u beschikbaar. Met kringen kunt u personen indelen in een bepaalde groep. Bijvoorbeeld alle medewerkers binnen uw bedrijf, of de collega’s in het team waarmee u samenwerkt. Binnen een kring kunt u berichten, documenten en pagina’s delen. Gebruikers kunnen deze informatie alleen zien, wanneer zij via de kring hiervoor geautoriseerd zijn.

In de functie Kringen (MKRING) kunt u de kringen aanmaken en beheren. In elke kring legt u per gebruiker de autorisatie vast. Dit gebeurt op basis van de rol die de gebruiker in de kring vervult. De autorisatie van de kring is hierbij leidend. Dat wil zeggen, de autorisatie van de kring overruled de autorisatie die bij de gebruiker is ingesteld voor berichten, documenten en tekst- en featurepagina’s. In de functie kringen leveren wij een aantal standaard rollen mee. U kunt de rollen binnen de kring echter helemaal zelf definiëren. Hierbij geeft u ook aan welke rol – en vervolgens welke gebruiker met deze rol – het beheer van de kring uitvoert.

Dit staat overigens los van de autorisatie op de functie Kringen (MKRING) zelf.U kunt het aanmaken en beheren van kringen dus apart autoriseren, naast de autorisatie die u per kring voor de leden van die kring instelt.

De kringen waarin een gebruiker is ingedeeld, worden getoond op zijn profielpagina.

Wanneer u op een kring klikt, opent u de pagina met de gegevens van de kring. Hier vindt u de volgende informatie:

  • Gegevens van de kring en de gebruikte tags.
  • Personen die in de kring zijn ingedeeld en de rol die ze hierin vervullen.
  • De rol en de bijbehorende gebruiker die het kringbeheer uitvoert.
  • Gedeelde berichten, pagina’s en documenten.

Per kring bepaalt u ook of gebruikers zichzelf (vrij) mogen aanmelden bij deze kring, of dat de kringbeheerder deze aanmelding eerst moet goedkeuren. Direct naast de naam van de kring vindt de gebruiker dan de aanmeldknop. Wanneer u instelt dat de kringbeheerder aanmeldingen eerst moet goedkeuren, dan worden deze ter goedkeuring aangeboden in de functie Fiatteren Aanmeldingen Kring (MFAANK). Via de acties Goedkeuren of Afkeuren rechts in het scherm handelt de kringbeheerder deze aanmeldingen af. Hierbij ontvangt de betreffende gebruiker een welkomsttekst of een afkeuringsbericht. De teksten van deze automatische berichten kunt u in de kringgegevens invoeren. 

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 10.0.04