Keuze in verwerking van uren van derden

In de Parameters Urenregistratie (MUIPAR) kunt u voortaan aangeven hoe u de uren van derden wilt verwerken. U kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Uitgestelde verwerking: Deze verwerking van uren derden registreert wel de boeking als onderhanden werk maar nog niet de kostenboeking van inhuur derden. Aan het eind van de maand wordt het programma Verwerken Inkoopurenmutaties (VUREXT) gedraaid. Alle geboekte uren die nog niet in het inkoopproces zijn verwerkt, worden dan als een transitorische post geboekt en aan het begin van de volgende maand meteen weer tegen geboekt. Pas bij de daadwerkelijke ontvangst van de inkoopfactuur wordt de daadwerkelijke kostenboeking gemaakt.
  • Directe verwerking: Bij de directe verwerking van uren derden worden zowel de onderhanden werk boeking als de kostenboeking direct gemaakt. Bij ontvangst van de factuur (dit kan enige tijd later zijn) wordt er een aanvullende boeking gedaan op een verschillenrekening als er een verschil is met de geboekte kosten bij de urenverwerking.

Let op: Het omzetten van deze parameter is alleen mogelijk wanneer er geen urenregels zonder inkoopfactuur zijn. Dit kunt u controleren in de functie Urenregels zonder inkoopfactuur (MGINKU).

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 11.0.08