Nieuw! Instellen interval voor bewaren historie snapshots

Bij een snapshot kun je eventueel de historie van de voorgaande rapportages bewaren. Dit stel je in met het veld Aantal dagen historie bewaren in de Snapshots (MSNAPS). We raden altijd aan om hier zorgvuldig mee om te gaan. Om te voorkomen dat er informatie in de database wordt opgeslagen waar misschien niet meer naar wordt gekeken.

Daarbij is historisch gezien vaak alleen de laatste versie van de maand interessant om te bewaren. Daarom is in deze versie in de functie Snapshots (MSNAPS) het veld Welke historie bewaren toegevoegd (in het onderdeel Historie). Met dit veld kun je instellen – als je er voor kiest om historie te bewaren – of je de historie van alle rapportages wilt bewaren, of alleen de laatste rapportage van de maand.

Zo zorg je ervoor dat de database van je omgeving niet onnodig groot wordt, wat de performance ten goede komt. En upgrades kunnen hierdoor sneller worden uitgevoerd, zodat je omgeving korter uit de lucht is.

We raden aan om na de upgrade de instelling van dit veld gelijk even na te lopen en – waar mogelijk – aan te passen. De aan de rapportage gekoppelde records worden dan in de nachtelijke verwerking verwijderd. Ook hierbij raden we dus aan om dit gefaseerd uit te voeren.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 22.0.07