Gemakkelijker weergaven aanpassen

Vanuit een functie kunt u via het onderdeel Applicatiebeheer weergavesets aanmaken voor algemeen gebruik of voor een specifieke configuratiegroep of gebruiker. Om sneller en gemakkelijker een weergave(set) te kunnen wijzigen, is de actie Weergaven wijzigen opgesplitst in drie nieuwe acties:

  • Weergavesets (alle): Via deze actie start u net als voorheen de browser met de weergavesets.
  • Weergaveset (huidig): Via deze actie komt u direct in de browser met de weergaven van de huidige weergaveset terecht. Dit is de weergaveset waartoe de weergave behoort die u op het scherm heeft staan. U slaat hiermee dus een stap over. 
  • Weergave (huidig): Via deze actie start u direct het overzicht van huidige weergave (de weergave die u op het scherm heeft staan) met de kolommen van deze weergave als ‘webpart’ daaronder. U komt hiermee dus gelijk op het ‘laagste’ niveau uit.

De laatste twee acties worden overigens alleen getoond als er weergavesets aanwezig zijn. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de instellingen in het gebruikersaccount. Als de gebruiker alleen de eigen weergavesets mag wijzigen, wordt de actie Weergavesets (alle) niet getoond. 

In verband met deze aanpassing is de naam van de functie Weergaven (MWEERG) gewijzigd naar Weergavesets.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 11.0.09