Financieel verslag genereren in valuta

De mogelijkheden om met de Financieel Verslaggenerator een financiële rapportage op te bouwen zijn uitgebreid. Vanaf deze versie kun je ook valuta gebruiken in je financiële rapportages, zodat de output ook in andere valuta dan de basisvaluta kan worden gedaan.

Hiertoe is bij de Kolommen die je via de shortcut bij de Kolomindelingen (MKOLOM) vastlegt, het veld Valutacode (fv02.val-kd) toegevoegd. In dit veld geef je aan welke valuta je in je verslag wilt gebruiken. Let op! Wordt er in het verslag gerekend met verschillende kolommen? Dan is het natuurlijk van belang dat deze dezelfde valuta hebben.

Verder is in het Overzicht Financieel Verslag (PFINVS) het veld Valuta omrekenen o.b.v. toegevoegd. Met dit veld geef je aan hoe je de koers wilt laten bepalen als er vreemde valuta wordt afgedrukt:

  • Vaste peildatum: De koers wordt bepaald op basis van de datum die je in het veld Peildatum invult. (Dit is eveneens een nieuw toegevoegd veld.) Als je bij deze optie zelf geen peildatum invult, wordt de systeemdatum (datum van vandaag) gebruikt.
  • Variabele peildatum: Bij een variabele peildatum wordt de koers bepaald op basis van de boekperiode. Als peildatum wordt de eerste dag van deze periode gebruikt. Goed om te weten: Voor boekingen in een afgesloten boekjaar wordt de koers bepaald op basis van de eerste periode in een nog niet afgesloten boekjaar.
Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.12