Nieuw! Digitaal aftekenen en mailen transportbonnen

In deze versie is de optie toegevoegd om transportbonnen digitaal te laten aftekenen. Dit doe je via de functie Transporten (MTRANS) en is mogelijk voor zowel ‘transporten heen’ als ‘transporten terug’.

Via de actie Afmelden geef je aan dat het transport is afgerond. In dit scherm geef je de naam en het e-mailadres op van de persoon die het transport aftekent. En hier is een veld opgenomen, waarin de contactpersoon op de tablet digitaal zijn handtekening kan zetten. Bij het opslaan wordt de ondertekening gelijk gearchiveerd in de opgegeven (sub)map.

Daarna kun je de afgetekende transportbon direct naar de klant te mailen met de nieuwe actie Genereren/Mailen afgetekende bon. Verder zijn er ook twee nieuwe functies toegevoegd waarmee je in een keer een selectie van afgetekende transportbonnen kunt mailen:

  • Genereren/Mailen Afgetekende Transportbon Heen (VATRBH)
  • Genereren/Mailen Afgetekende Transportbon Terug (VATRBT)

Hiervoor zijn in de functie Formulieren (MFORMC) twee nieuwe stromen toegevoegd: ‘lath’ – Afgetekende transportbon heen en ‘latt’ – Afgetekende transportbon terug , waaraan in de functie AUTO-sjablonen (MFORMA) respectievelijk de nieuwe sjablonen 0605 – Afgetekende transportbon heen en 0615 – Afgetekende transportbon terug zijn gekoppeld.

Naast de gegevens van de bijbehorende order en het transport wordt op de bon ook de handtekening afgedrukt van de contactpersoon die het transport heeft afgetekend. Beide sjablonen kun je aanpassen aan je eigen huisstijl. Je vaste consultant kan je hierbij eventueel ondersteunen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 22.0.07