Controle op geldigheid certificaten aangepast (bemand verhuur)

Voor het bedienen van kranen en machines heeft je bemanning certificaten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hijsbewijs. Of aan een keuring die voor je configuratie verplicht is. Welke certificaten er behaald zijn voor je configuratie of medewerker/bemanning, leg je vast in de functie Behaalde Certificaten bemand verhuur (MBVBEC). Eventueel kun je Certificaten bemand verhuur ook invoeren of aanpassen via de shortcuts bij de functie Medewerkers (MPERSO) of via de shortcuts bij de functie Orders (MORDER).

Tot nu toe keek de controle op de geldigheid naar de gehele verhuurperiode. Als er echter over een langere periode (bijvoorbeeld 2 jaar) wordt verhuurd, dan kan nu al gesignaleerd worden dat bijvoorbeeld aan het eind van de verhuurperiode een certificaat verloopt. Dit is niet altijd handig.

Daarom is in deze versie een extra veld toegevoegd aan de functie Certificaten Bemand Verhuur (MBVCER). In het nieuwe veld Aantal dagen voor controle kun je vastleggen hoeveel dagen vooruit je het systeem wilt laten controleren op de geldigheid van het certificaat, gerekend vanaf de datum van vandaag. En de melding gaat dan pas af op het moment dat de vervaldatum binnen deze periode valt.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 22.0.07