Bulkartikelen als ‘toebehoren’ meeverhuren (bemand verhuur)

In versie 22.0.10 is het gemakkelijker gemaakt om bulkartikelen als ‘toebehoren’ mee te verhuren voor
materieelverhuur
. Vanaf deze versie is deze functionaliteit ook beschikbaar voor bemand verhuur. In het scherm met de Toebehoren (via shortcut) vanuit de functie Orders (MORDERS) is hiervoor de shortcut Configuratienummers/-serienummers toegevoegd.

Daarnaast is in de functie Transporten (MTRANS001) de shortcut Toebehoren toegevoegd, zodat je gelijk kunt zien welke (bulk)artikelen er mee moeten met de verhuur. En op de transportbon wordt voortaan ook het aantal stuks van de toebehoren afgedrukt.

Zo kun je bij terugkomst ook gemakkelijk controleren of alle toebehoren weer zijn teruggekomen. Wanneer er bijvoorbeeld 10 artikelen als toebehoren met de verhuur mee gaan, is het de bedoeling dat er ook weer 10 artikelen mee terugkomen. Komen er minder artikelen terug dan geleverd (manco), dan kun je de ontbrekende artikelen tegen een opgegeven manco-prijs in rekening brengen. Dit leg je vast in het nieuwe onderdeel Manco in het formulier van de Toebehoren.

Verder kun je in de weergave van de toebehoren een aantal nieuwe velden opnemen die je gelijk inzicht geven in eventuele manco artikelen:

  • Aantal manco (vk21.aant-mc)
  • Aantal manco gefactureerd (vk21.aant-mgf)
  • Aantal manco te factureren (vk21.aant-mtf)
  • Manco prijs (vk21.mvprys)
  • Omschrijving manco (vk21.mc-oms)

Wil je gebruik gaan maken van bulkartikelen als toebehoren? Neem dan contact op met je vaste consultant om de mogelijkheden af te stemmen.Wil je

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 23.0.01