Bijwerken Metasearch-gegevens geoptimaliseerd

Via de metasearch kun je door het gehele systeem zoeken naar gegevens van een groot aantal entiteiten. De metasearch-gegevens worden real-time bijgewerkt. Hierdoor kun je records die je zojuist hebt aangemaakt of gewijzigd ook direct via de metasearch vinden. Dit geldt overigens alleen voor de gegevens van een record in de ‘eigen’ tabel, zoals bijvoorbeeld de debiteurgegevens die worden opgeslagen in de db01-tabel. Er kunnen echter ook debiteurgegevens in andere tabellen aanwezig zijn, zoals de projectentabel (pr01) of de werkordertabel (ww24).

De gegevens die in gerelateerde tabellen aanwezig zijn, worden daarom automatisch via de nachtelijke verwerking geüpdatet. Elke ochtend is de volledige dataset dan weer geheel opgebouwd en bijgewerkt. Is het bijwerken van de dataset eerder gewenst? Dan kunt u met de functie Bijwerken Metasearch-gegevens (VGENMS) de metasearch-gegevens handmatig bijwerken.

In deze versie is het bijwerken van de metasearch-gegevens verder geoptimaliseerd zodat dit minder performance kost. Daarnaast is hier het veld Soort verwerking toegevoegd, waarmee je kunt aangeven welke gegevens je wilt bijwerken:

  • Alles: Alle gegevens in de database worden opnieuw opgebouwd en bijgewerkt.
  • Alleen gewijzigde gegevens: Alleen gewijzigde gegevens worden opnieuw opgebouwd en bijgewerkt.
  • Geselecteerde categorieën: U kunt zelf aangeven welke gegevens u wilt bijwerken in het onderdeel Zoekcategorieën. (Dit onderdeel wordt getoond wanneer u deze optie selecteert.)

Goed om te weten: Wanneer u kiest voor Alles kost het bijwerken uiteraard meer tijd (en performance) dan het bijwerken via een van de andere opties.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.09