Bij Online Cursusaanmeldingen via REST API gegevens online betaling meegeven

Via de REST API kun je aanmeldingen toevoegen in de functie Online Cursusaanmeldingen (MCAANM). Dit om bijvoorbeeld vanuit een externe website online aanmeldingen in AllSolutions te kunnen registreren.

Het kan voorkomen dat de deelname in de externe website al online is betaald. Vanaf deze versie is het mogelijk om ook de betaalinformatie mee te geven aan AllSolutions. Hiertoe zijn in de functie Online Cursusaanmeldingen (MCAANM) de  velden Online betaald bedrag (pc20.bdr-tot) en Transaction ID (pc20.transaction-id) toegevoegd. Het invullen van deze twee velden is verplicht wanneer een cursus online is betaald. Daarbij is het belangrijk dat in het veld Online betaald bedrag het exacte bedrag van de betaling wordt vermeld, omdat anders later het verschil nogmaals wordt gefactureerd. Als Transaction ID kun je de unieke code registreren die de payment provider teruggeeft bij de online betaling.

Maak je gebruik van de REST API voor het importeren van online cursusaanmeldingen? Dan kun je na de upgrade de twee nieuwe velden zelf aan de weergave voor de REST API (en eventueel ook aan andere weergaven) toevoegen. En de beide velden een eigen REST API-label meegeven.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 20.0.02