Bemand verhuur: Mogelijkheid om ‘overlappende’ certificaten vast te leggen

Voor het bedienen van kranen en machines en/of toegang op de werklocatie (site) zijn certificaten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een keuring die voor je configuratie verplicht is. Sommige certificaten kunnen andere certificaten overlappen, bijvoorbeeld bij een hijsbewijs: Als iemand een hijsbewijs heeft tot 400 ton, dan mag hij/zij ook een kraan bedienen met een maximale hijscapaciteit van 200 ton. Of bij een rijbewijs: Een vrachtwagenrijbewijs ‘overlapt’ het rijbewijs voor een auto.

Daarom is er in de functie Certificaten Bemand Verhuur (MBVCER) een nieuw veld Overlappende certificaten (dual-list viewer) toegevoegd. In dit veld kun je registreren welke andere certificaten automatisch onder het geselecteerde certificaat vallen. Die certificaten verplaats je met de pijltjestoetsen naar de ‘geselecteerd’ box aan de rechterkant:

Dit maakt het vastleggen en beheren van certificaten van je medewerkers een stuk gemakkelijker, omdat je niet meer elke afzonderlijke optie hoeft te registreren. Het is voldoende het certificaat dat het ‘hoogst in rang’ is, vast te leggen. Het systeem weet dan automatisch dat ook de bijbehorende overlappende certificaten van toepassing zijn (mits uiteraard de koppeling bij het veld is vastgelegd).

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 22.0.04