Bankrekeningnummers omnummeren naar IBAN/BIC (t.b.v. SEPA)

In verband met de Europese Incasso moeten de Nederlandse rekeningnummers worden omgezet naar het IBAN-formaat. Via de website www.ibanbicservice.nl van Nederlandse rekeningnummers de bijbehorende IBAN en BIC te vinden. Dit kan zowel door het invoeren van een enkel rekeningnummer als door middel van het opsturen van een bestand met meerdere Nederlandse rekeningnummers. Voor dit laatste moet u zich overigens eerst registreren bij deze website. Deze service wordt ondersteund door de Nederlandse banken.

Met de functie Exporteren Bank-/Girorekeningnummers Diverse Tabellen (VEXBGX) exporteert u de bankrekeningnummers die bij diverse entiteiten zijn vastgelegd. Vanaf deze versie worden ook de bankrekeningnummers die zijn vastgelegd bij de Banken (MBNKST) en de Factuurregels Trajectplanner (MFCTTP) opgenomen in het exportbestand. Via de bovengenoemde website kunt u het bestand vervolgens laten omnummeren. Hierna verwerkt u de IBAN- en BIC-nummers met de nieuwe functie Importeren IBAN/BIC Diverse Tabellen (VIMIBX) in de diverse tabellen.

Voor het omzetten van de bankrekeningnummers bij crediteuren en debiteuren zijn al langer export- en importfuncties in AllSolutions opgenomen.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 10.0.04