Bankrekeningnummers omnummeren naar IBAN/BIC (t.b.v. SEPA)

In verband met de Europese Incasso moeten de Nederlandse rekeningnummers worden omgezet naar het IBAN-formaat. Via de website www.ibanbicservice.nl is het mogelijk om van Nederlandse rekeningnummers de bijbehorende IBAN en BIC te vinden. Dit kan zowel door het invoeren van een enkel rekeningnummer als door middel van het opsturen van een bestand met meerdere Nederlandse rekeningnummers. Voor dit laatste moet u zich overigens eerst registreren bij deze website. Deze service wordt ondersteund door de Nederlandse banken.

Er is in deze versie een nieuwe functie Exporteren Bank-/Girorekeningnummers Diverse Tabellen (VEXBGX) beschikbaar gekomen, waarmee de bankrekeningnummers zoals die bij de Bedrijven/Afdelingen (MBDRAF), Medewerkers (MPERSO), Periodiekcodes (MPERKD) en Basisgegevens Periodieken (MPERIO) zijn vastgelegd, kunnen worden geƫxporteerd. Via de bovengenoemde website kan het bestand vervolgens worden omgenummerd. Hierna kunnen de IBAN- en BIC-nummers met de nieuwe functie Importeren IBAN/BIC Diverse Tabellen (VIMIBX) worden verwerkt in de diverse tabellen.

Voor het omzetten van de bankrekeningnummers bij crediteuren en debiteuren zijn al geruime tijd speciale functies beschikbaar.

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 10.0.01