AUTO-sjablonen standaard uitgeleverd in docx-formaat

Vanaf deze versie worden alle standaard AUTO-sjablonen (MFORMA) uitgeleverd in docx-formaat. Het doc-formaat dateert nog uit 2003 en is inmiddels verouderd.

Zijn in je omgeving eigen AUTO-sjablonen aanwezig in doc-formaat? Dan raden we je aan om ook deze sjablonen (klantversies) om te zetten naar het docx-formaat. Dit kan gemakkelijk door het sjabloon te downloaden, te openen met Word, op te slaan in docx-formaat en terug te uploaden in het systeem. Hiervoor hoef je dus niet te wachten totdat de upgrade naar versie 12.0.14 heeft plaatsgevonden.

Dit geldt ook voor de Sjablonen (MSJABL) op basis waarvan je zelf documenten kunt genereren. Ook voor deze sjablonen adviseren we om deze om te zetten naar het docx-formaat.

Goed om te weten: Je kunt de functie Controleafdruk Formulieren (PFORMC) gebruiken om het afdrukken van de AUTO-sjablonen te controleren, eventueel ook nadat de upgrade is uitgevoerd. Als je deze functie gebruikt, wordt voor elke formuliercode per ingesteld sjabloon het meeste recente document opnieuw afgedrukt. Op die manier kun je snel en gemakkelijk controleren of het genereren van de documenten goed verloopt. Let op! Als je deze functie tijdens de acceptatiecheck wilt gebruiken, controleer dan eerst of alle AUTO-sjablonen in de acceptatieomgeving aanwezig zijn. Bij het terugzetten van een nieuwe datakopie naar de acceptatieomgeving worden de documenten in principe niet meegekopieerd!

Deze informatie behoort tot de volgende release(s): 12.0.14