Werken met debiteur onafhankelijke sites

In de praktijk kunnen er voor meer opdrachtgevers/debiteuren verhuuropdrachten worden uitgevoerd op dezelfde site. Daarnaast komt het ook voor dat een machine moet worden verplaatst naar een ‘eigen’ site. Bijvoorbeeld als een heftruck wordt opgehaald bij een klant om in de werkplaats gerepareerd te worden. 

Om klanten hun werkprocessen in deze situatie beter te kunnen laten uitvoeren, is er de Parameters Configuraties (MAWPAR) een instelling beschikbaar: Debiteur onafhankelijke sites gebruiken (in het onderdeel Detailgegevens). Deze instelling staat default op Nee ingesteld. Wil je debiteuronafhankelijke sites gebruik gaan maken? Neem dan contact op met je vaste consultant.

Als de parameter in je omgeving is geactiveerd, dan is in de functie Sites (MSITES) de volgende aanmaak-optie beschikbaar: Debiteur onafhankelijke site. Bij deze optie zijn de velden Debiteur en Adresnummer dan niet meer van toepassing. En een verzendadres kan in deze situatie alleen worden toegevoegd of gewijzigd als een site gekoppeld is aan een debiteur. Op alle plekken waar je een site kunt opgeven, worden dan zowel de sites van de debiteur als de debiteur onafhankelijke sites in de infobrowser getoond en ingevoerd.

Goed om te weten: Is in je omgeving de nieuwe instelling omgezet naar Ja? En zijn er daarna debiteur onafhankelijke sites aangemaakt/aanwezig? Dan kun je deze parameter daarna niet meer naar Nee terugzetten.