Welke snapshots zijn actief in mijn omgeving?

Met de functie Overzicht Snapshots (PSNAPS) kun je een rapport genereren van de snapshots die in je omgeving actief zijn. Als output ontvang je een overzicht met daarin informatie over:

  • de gegevens per snapshot
  • is de snapshot op een pagina opgenomen
  • wat is de laatst gebruikte query
  • wordt er historie van de snapshot bewaard.

En als je het veld Gedetailleerde logging activeert (vinkje zetten), geeft het overzicht ook detailinformatie over de bewaarde historie, inclusief het aantal opgeslagen records in de database.

Met dit overzicht kun je snel een analyse van de snapshots in je omgeving te maken. Zo kun je bijvoorbeeld op basis van het overzicht gemakkelijker beoordelen of het zinvol is dat een snapshot nog steeds wordt uitgevoerd.

Zitten er voor bepaalde snapshots heel veel records in de database? Dan raden we je aan om deze snapshots te controleren. Is de rapportage nog relevant? Zo niet, dan kan deze worden verwijderd. Of de filtering van de data in de browser is mogelijk niet goed ingesteld, waardoor er heel veel data in de rapportage wordt getoond.

Ook dit zorgt ervoor dat de database van je omgeving niet onnodig groot wordt, wat de performance ten goede komt. En upgrades kunnen hierdoor sneller worden uitgevoerd, zodat je omgeving korter uit de lucht is.