Weekstaat kopiëren en favoriete urenregels

Wanneer je wekelijks eenzelfde set aan activiteiten gebruikt om uren te schrijven zijn er drie manieren om dit wat sneller / efficiënter te doen.

1. Je kunt een eerdere weekstaat kopiëren

Vanuit de browser Eigen Weekstaten (MUREIG) klik je daarvoor op de actie + Kopiëren rechts in het scherm. Vul nu in van welke week je wilt kopiëren (jaar en weeknummer) en geef aan of je ook de in die week gerealiseerde aantallen uren wilt meekopiëren.

2. Je kunt gebruik maken van favoriete urenregels

Vanuit de browser Eigen Weekstaten (MUREIG) kun je urenregels ‘promoveren’ tot favorieten om daarna in een nieuwe weekstaat deze favorieten over te nemen.

Een urenregel ‘promoveren’ tot favoriet gaat als volgt:

• Selecteer in een weekstaat de urenregel die je wilt ‘promoveren’.
  • Klik op de actie +Favoriet maken rechts in het scherm.

Een favoriete urenregel opnemen in een weekstaat werkt als volgt:

• Klik op de actie + Favorieten overnemen rechts in het scherm.
  • Selecteer de urenregel(s) die je wilt meenemen naar de nieuwe weekstaat.
  • Klik op de actie Geselecteerde regels toevoegen.

Via de functie Favoriete Urenregels (MURFAV) is het mogelijk om de favoriete urenregels te beheren. Ook hier kun je urenactiviteiten aan je favorietenlijst toevoegen of, indien gewenst, weer uit je favorietenlijst verwijderen.

Favoriete urenregels worden verder automatisch verwijderd:

• bij het technisch gereed melden van een projectonderdeel (project/subproject/fase)
  • bij het verwijderen van een projectonderdeel (project/subproject/fase)
  • bij het verwijderen van een medewerker uit het projectteam van het project
  • bij het verwijderen van een medewerker bij het verwijderen van een medewerker uit het projectteam van het subproject
  • en bij de jaarafsluiting worden alle favorieten die betrekking hebben op calculatieregels van een voorgaand boekjaar (obv pr02.jaar) verwijderd.