Wachtwoord onthouden bij bewerken Office-documenten

Soms wordt het wachtwoord niet onthouden bij het bewerken van Office-documenten. Dit ontstaat doordat Microsoft Office de combinatie naam/wachtwoord niet opgeslagen krijgt in de ‘Windows-kluis’.

Via Configuratiescherm > Gebruikersaccounts > Referentiebeheer‘ (User credentials) kun je zien welke accounts er onthouden worden.

Als de gebruiker in de ‘Windows kluis’ eenmalig het account een keer aanmaakt, dan wordt het wachtwoord voortaan wel onthouden.

Let hierbij wel op dat je dit doet als als ‘algemene referentie‘.

In Windows10 werkt dit op dezelfde manier. Alleen wordt het hier niet de meer de ‘Windows-kluis’ genoemd. Via het Configuratiescherm > Alle Configuratiescherm-onderdelen > Referentiebeheer komt u in de Webreferenties terecht. Hier kun je eveneens een algemene referentie toevoegen: