Waarom wordt een document vanuit AllSolutions eerst gedownload?

Voorheen werden in AllSolutions active-x en plugins gebruikt om een document rechtstreeks te openen. Dit wordt echter door steeds minder browsers ondersteund.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers documenten vanuit AllSolutions kunnen blijven openen, is de techniek voor het lezen en bewerken van documenten aangepast. Hierbij krijgt de internetbrowser nu de opdracht om het document te openen. Elke internetbrowser doet dat op zijn eigen manier.

Uit veiligheidsoverwegingen staan de meeste internetbrowsers niet meer toe dat een document binnen de browser geopend wordt. In Google Chrome en Firefox bijvoorbeeld wordt het document eerst gedownload. De gebruiker wordt vervolgens gevraagd om het document te openen.