Waarom worden documenten niet getoond?

Wanneer het tonen van een document geen resultaat geeft, kan dit te maken hebben met de instellingen van de internet browser. Internet Explorer 7 en Internet Explorer 8 hebben de beveiligingsinstellingen soms standaard zo ingeregeld dat een download niet automatisch gestart mag worden. De precieze instellingen verschillen per Windows-versie.

Het ingedrukt houden van de toets tijdens het klikken op de link om een document te openen is meestal voldoende. Soms is het ook nodig de pop-upblokkering voor de website uit te schakelen. Als het document wel geopend wordt in combinatie met de ctrl-toets, dan kunt u de beveiligingsinstellingen aanpassen.

De beveiligingsinstellingen zijn te bereiken via Internet opties > Beveiliging > Vertrouwde websites > Aangepast niveau.

Neem de website op als Vertrouwde website en controleer in de instellingen van deze zone de instelling Automatisch vragen bij downloaden. Deze moet aan staan. (Bij beveiligingsniveau ‘normaal’ staat deze vaak uit. Als je beveiligingsniveau ‘normaal-laag’ kiest, staat deze meestal wel aan.)

In Internet Explorer 9 is deze instelling niet meer aanwezig en zou het zonder aanpassingen goed moeten werken.

Voor het bewerken van documenten is het niet nodig om aanpassingen in de beveiligingsinstellingen te doen. Met de standaard instellingen zou het goed moeten werken.