Video in featurepagina opnemen

Wanneer je op de featurepagina een video wilt opnemen, importeer je deze eerst in AllSolutions via de functie Video’s (MVIDEO). Met de plus-knop kun je een nieuwe video uploaden.

AllSolutions herkent videobestanden met de extensies: ‘avi’, ‘flv’, ‘mp4’, ‘mpg’, ‘ogv’, ‘webm’ of ‘wmv’. Het videobestand mag maximaal 102.400kb groot zijn.

Vanuit veiligheidsoverwegingen kan AllSolutions videobestanden alleen in html5 formaat tonen. Nadat je je video in AllSolutions hebt geüpload, kun je het bestand via de actie Converteren naar html5 converteren. De video kan hierdoor alleen worden getoond in browsers die html5 ondersteunen, zoals Internet Explorer 9 en hoger. Gebruikt de bezoeker een oudere browser, dan ziet deze alleen een afbeelding. De browser die de bezoeker van jullie site gebruikt (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, etc.), bepaalt hoe de video uiteindelijk wordt getoond.

Video converteren

Hierna kun je het videobestand converteren via de actie Converteren. Hiermee maak je het bestand klaar voor gebruik in verschillende browsers en besturingssystemen. Dit proces kan overigens, afhankelijk van de grootte van de video, enige tijd duren.

Met een klik op de actie Converteren kom je in een vervolgscherm. Hier geef je aan naar welke uitvoerbestemming je het verwerkingsverslag wilt versturen. Met een klik op Starten gaat de bewerking vervolgens van start.

Video opnemen in featurepagina

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je de video in een van de kolommen van de featurepagina opnemen. Hiertoe vink je het onderdeel ‘video’ aan en selecteer je vervolgens de gewenste video uit de lijst.