Veilige bestandsuitwisseling via SFTP

Via een FTP-locatie is het mogelijk om bestanden versleuteld uit te wisselen tussen AllSolutions en een ander pakket, bijvoorbeeld een externe rapportage tool.

Er zijn verschillende protocollen die je kunt gebruiken om gegevens uit te wisselen. Een aantal hiervan wordt intussen gezien als een minder veilige manier voor de overdracht van bestanden. Daarom zal AllSolutions vanaf 1 oktober 2022 alleen nog het SFTP-protocol ondersteunen. Dit is op dit moment de optimale methode voor het veilig delen van bestanden.

SFTP is een afkorting van ‘Secure File Transfer Protocol’. Hierbij worden de gegevens gecodeerd verzonden en wordt gebruik gemaakt van encryptie. Door de encryptie van de verzonden informatie, is de vertrouwelijkheid en integriteit van de verzonden gegevens verzekerd.

Voor de tijdelijke opslag van de data op de SFTP-server hanteren we een window van 72 uur. Dit betekent dat de data dus binnen deze tijd moet worden opgehaald.

Kosten gebruik

AllSolutions heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. En daar worden wij elk jaar ook door een externe partij op geaudit. Om de veilige verwerking van gegevens te kunnen blijven garanderen zijn per 1 januari 2023 aan het gebruik van de SFTP-locaties kosten verbonden. Deze bedragen 400 euro per maand exclusief btw (maximum van 4 accounts). De eenmalige inrichtingskosten zijn 500 euro per SFTP-account/-locatie.

FTP-locatie activeren?

Wil je gebruik gaan maken van bestandsuitwisseling via een FTP-locatie? Neem dan contact op met je accountmanager of je consultant.

FTP-locatie niet meer in gebruik?

Heb je al een FTP-locatie maar maak je hiervan geen gebruik meer voor het uitwissel van bestanden? Geef dit dan a.u.b. aan ons door. Dan kunnen we de bijbehorende SFTP-accounts deactiveren en de toegang tot de locatie afsluiten. Zo houden we deze service samen veilig en up-to-date.