Twitterstream in featurepagina opnemen

AllSolutions biedt de mogelijkheid om de eigen tweets vanuit Twitter op te nemen op de featurepagina. Hiervoor heeft AllSolutions een aantal gegevens nodig om verbinding te kunnen maken met Twitter en de berichten op te halen:

• Consumer Key (API key)
  • Consumer Secret (API secret)
  • Access Token
  • Access Token Secret

Deze vier codes kun je zelf via je Twitter-account opvragen. Dit werkt als volgt:

1. Log in op je Twitter-account

Ga via een webbrowser naar je Twitter-account en log in.

2. Ga naar https://apps.twitter.com/

Ga nu naar https://apps.twitter.com/. Zorg dat je blijft ingelogd op je Twitter-account. Je kunt eventueel wel in een nieuwe tab van dezelfde browser naar dit adres gaan.

3. Klik op ‘Create New App’

Je komt nu in een scherm met een overzicht van je Twitter Apps. Misschien heb je nog geen Twitter Apps en zie je alleen een button ‘Create New App‘. Klik op die button.

(Twitter regelt alle externe toegang via het definiëren van apps in je account. Daarom maak je een app aan om AllSolutions toegang tot jouw tweets te kunnen geven.)

4. Maak de app aan

Je komt nu in een scherm waarin je een aantal gegevens moet invullen:

• Name:
    Je kunt dit veld naar eigen keuze invullen. De naam die je hier invult, is alleen voor jouw eigen informatie (maximaal 32 karakters).
  • Description:
    Vul hier een omschrijving van je eigen keuze in met minimaal 10 tot maximaal 200 karakters.
  • Website:
    Vul hier het eigen website-adres van jouw organisatie in, inclusief http://. (De AllSolutions website is in de afbeelding hieronder dus alleen ingevuld als voorbeeld.)
  • Callback URL:
    Dit veld is niet verplicht en kun je leeg laten.

De volgende stap is het accepteren van de voorwaarden. Selecteer het veld ‘Yes, I have read and agree to the Twitter Developer Agreement’ en klik op ‘Create your Twitter application’.

5. Ga naar de tab ‘Keys and Access Tokens’

Je komt nu in een scherm met de door jou opgegeven naam van de app. Direct daaronder staan vier tabs. Klik op de tab ‘Keys and Access tokens‘. In dit scherm zie nu bovenin de API key en de API secret staan. Dit zijn de eerste twee codes die je nodig hebt:

6. Klik op de button ‘Create my access token’

De andere twee codes (de Access Token en Access Token Secret) moet je dan zelf nog even genereren. Dit doe je door onder in het scherm bij Token actions op de button ‘Create my access token’ te klikken.

Als het goed is, staan de vier benodigde codes dan allemaal in je scherm.

7. Instellen in AllSolutions

De vier toegangscodes vul je vervolgen in in de Parameters AllSolutions (MZZPAR). Als laatste onderdeel vind je hier de Parameters voor Twitter (de onderstaande gegevens zijn een voorbeeld):

Wanneer je de helptekst in dit scherm activeert, zie je wat er in welk veld nodig is. In het laatste veld Twitter screen name vul je de naam van het twitter account in, zonder ‘@’.

Wanneer deze gegevens zijn ingevuld en opgeslagen, kun je de twitterstream in de kolom van je keuze op de featurepagina opnemen. Standaard worden in de stream vier tweets getoond.

AllSolutions maakt op basis van OAuth verbinding met Twitter. OAuth (Open Authorization) is een open standaard voor autorisatie. Gebruikers kunnen hiermee een programma of website toegang geven tot hun gegevens, die opgeslagen zijn op een andere website, zonder hun gebruikersnaam en wachtwoord uit handen te geven. OAuth maakt gebruik van tokens, waardoor vertrouwelijke gegevens als een gebruikersnaam of wachtwoord niet afgegeven hoeven te worden. Voor meer informatie over OAuth, zie http://oauth.net/core/1.0/.