Sneltoetsen in AllSolutions

Veel sneltoetscombinaties zijn ‘bezet’ door de browsers (MS Edge, Chrome, Firefox, etc.). In AllSolutions kun je voor de volgende functies nog beperkt gebruik maken van sneltoetscombinaties:

Scherm verbergen

Voor een optimaal overzicht kun je via het zogenaamde hamburgermenu links boven in de metabar of het knopje rechts in het scherm respectievelijk de linkerkant of rechterkant van je scherm verbergen of weer zichtbaar maken. In een aantal internetbrowsers kun je hiervoor ook de sneltoetsen L en R gebruiken (mits je cursor niet in een invoerveld staat!).

Zoekvenster

De cursor staat standaard in het Zoekvenster bovenin het werkgedeelte. In schermen waarin dit niet het geval is, kun je in een aantal internetbrowsers de sneltoetscombinatie Alt+Q gebruiken om de cursor in het zoekvenster te zetten. (In Firefox is dit Alt+Shift+Q.)

Regels aanvinken

Na het invoeren van een filter of een zoekactie wordt automatisch het eerste record/regel geselecteerd/aangevinkt in het scherm. In een aantal internetbrowsers kun je ook de sneltoets combinaties Alt+1 t/m Alt+9 gebruiken voor het snel aan- en uitvinken van records in de lijst op je scherm.

In verschillende browsers kun je in één keer alle records op het scherm selecteren door het vakje bovenaan de lijst aan te klikken:

Wanneer je deze functie gebruikt, zijn echter niet alle Acties en Shortcuts aan de rechterzijde beschikbaar.

Snel toegang tot acties op tablet/mobiel

Bovenin het scherm zit een button bestaande uit drie puntjes. Als je hierop klikt, opent een pop-up met alle acties die in de browser aanwezig zijn (mits je voor deze acties geautoriseerd bent).

Dit maakt niet alleen het werken met AllSolutions op een tablet of mobiel gemakkelijker. Maar is ook handig op een laptop/desktop als je werkt in een grote browser met veel gegevens, waarbij je de rechterkant van het scherm hebt verborgen.