Scheiden orderstromen voor bemand verhuur en materieelverhuur

Om de orderstromen voor bemand verhuur en materieelverhuur goed te kunnen scheiden, kun je bij het aanmaken van een nieuwe order direct kiezen voor Materieelverhuur of Bemand verhuur.

  • In een order voor Bemand verhuur mogen uitsluitend artikelen worden gekozen waarbij het veld Verhuur bemand (in het onderdeel Details) is geactiveerd. Deze order wordt afgerekend op basis van gemelde machine-uren.
  • In een order voor Materieelverhuur wordt niet gecontroleerd of het veld Verhuur bemand in het artikel aan staat. Artikelen die ‘Bemand’ worden ingezet, kunnen ook ‘Onbemand’ als materieel worden verhuurd. In dit geval wordt de order afgerekend op basis van de in- en uit-verhuur melding.
  • In de functies Genereren/Afdrukken Conceptfacturen (VCOLOG) en Afdrukken Facturen (VPFCVK) kun je in het veld Soort concepten – Soort factuur aangeven of je (concept)facturen voor materieelverhuur of bemand verhuur wilt genereren/afdrukken.

Wanneer je gebruik maakt van materieelverhuur en/of bemand verhuur, dan raden we aan deze onderdelen tijdens je acceptatiecheck goed te testen.