Bankrekening(en) bij crediteur vastleggen

Vanuit AllSolutions kun je zowel Euro-betalingen binnen de SEPA-zone uitvoeren, als automatische betalingen buiten de SEPA-zone (via BTL-91). De IBAN of buitenlandse rekening die hiervoor nodig is, leg je vast bij de crediteuren (MKRDST) via de shortcut Rekeningen. Op deze manier is het gemakkelijk om voor het vastleggen van de rekeninggegevens het vier-ogen principe in te richten. Daarnaast kun je voor betalingen meerdere bankrekeningen registreren. 

Per bankrekening geef je met het veld Bestemd voor betaalopdrachttype aan in welke betaalstroom je de rekening wilt gebruiken, binnen de SEPA-zone (SEPA), buiten de SEPA-zone (Non-SEPA) of beide (Zowel SEPA als non-SEPA). 

Goed om te weten:

  • De eerste bankrekening bij een crediteur die wordt goedgekeurd, wordt automatisch de standaard rekening (def-rek-kd) bij de crediteur. Als je een nieuwe bankrekening toevoegt en je wilt dat dit voortaan de standaard rekening wordt, dan kun je dit direct bij het invoeren aangeven.
  • Als een bankrekeningnummer al is gebruikt voor een betaling, dan kan deze niet meer worden gewijzigd! Als een crediteur een nieuwe bankrekening heeft, kun je deze in AllSolutions toevoegen en daarbij aanmerken als de nieuwe standaard rekening.