Monitoring en alerts van acties

In de functie Acties (MAKTMA) houd je gemakkelijk zicht op het verloop van alle acties. Door slim gebruik te maken van filtering kun je zien hoe snel een actie verloopt. Zo kun je eventuele bottlenecks in het proces gemakkelijk opsporen en hierop sturen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook een (grafische) rapportage van de (openstaande) acties inrichten en deze opnemen in een dashboard of op een startpagina. Op deze manier beschikt iedereen in je organisatie over dezelfde informatie.

Attenderen op uit te voeren actie(s) via een alert

De medewerkers van de uitvoerende afdelingen of teams kun je via een alert op de uit te voeren actie attenderen. Hiervoor is de actie ma010 – Openstaande acties beschikbaar. Deze actie kun je meerdere keren aan een medewerker (MPERSO) of medewerkersprofiel (MMDPRF) toevoegen, elk met eigen omschrijving en instellingen. Op deze manier cluster je gericht de acties die je in de alert wilt laten intellen.

Zo hebben alle medewerkers van een team/afdeling altijd hetzelfde overzicht welke acties er voor hen open staan. Eventueel kun je externe medewerkers ook hierin meenemen, waarbij zij automatisch een e-mail ontvangen zodra er een actie voor hen is. En wordt de kwaliteit van het betreffende proces continu gewaarborgd.